Wie is Jolanda?

profielfotoMijn naam is Jolanda Ramerman en ik woon en werk in Lemelerveld. Praktijk Colibre start ik als ik 47 jaar ben. Al veel eerder (1992) kwam ik in aanraking met Reiki en Touch for Health (kinesiologie). Dat vormt later de basis voor de belangstelling voor Sensi-therapie. Hoewel ik altijd hoog gevoelig ben geweest, heb ik dit voor mezelf nooit zo erkend als nu.

Na een intensief opleidingsjaar waarin ik met zeer veel verschillende cliënten mocht werken, heb ik besloten verder te gaan onder de naam Colibre. Deze naam is afgeleid van kolibrie. Een bijzonder vogeltje: klein maar tegelijk krachtig. De naam verbind voor mij tevens de woorden samen (co),vrijheid (liberty) en boek (liber). Boeken lezen is van kinds af aan een grote hobby.

Voordat ik therapeut werd, ben ik meerdere jaren bibliothecaris geweest. Momenteel combineer ik het geven van therapie met mijn andere werk voor mijn eigen ICT-bedrijf Producation en de zorg voor ons gezin. Ik nodig je uit op deze website verder te kijken of vrijblijvend contact op te nemen. Ik gun jou ook het vrije gevoel. Het gevoel dat voor mij gesymboliseerd wordt met de vleugels van een vogel.

Dus... sla je vleugels uit, ontdek en ervaar hoe we samen kunnen werken aan meer vrijheid voor jou!


Gewoon anders

Al van jongs af aan weet ik dat ik anders in het leven sta. Daar speelt mijn, op dat moment nog onderkende hooggevoeligheid zeker in mee. Maar mijn jeugd wordt ook gekenmerkt door veel ziekte en enkele ziekenhuisopnames, die de nodige impact hebben. Al van jongs af aan combineren mijn ouders de reguliere zorg met de complementaire zorg voor extra kwaliteit van leven. Zo heb ik het ook altijd ervaren. De reguliere zorg hielp mij absoluut bij acute situaties en voor diagnoses, de broodnodige controles en onderhoudsmedicatie is dit dè plek. De complementaire zorg hielp mij (voor mijn eigen gevoel) verder met aandacht voor voeding, aanpassing leefstijl en verdere bewustwording.

Op mijn 24e krijg ik de diagnose Ziekte van Crohn, een bijzonder heftige tijd en tegelijk ook een keerpunt in mijn leven. Vanaf dat moment besef ik dat mijn lichaam van mij is en dat wanneer mijn lichaam protesteert op een of ander gebied, ik diegene ben die daar iets mee moet doen. Niet de arts, niet de complementaire therapeut of wie dan ook in mijn omgeving kan daar meer voor betekenen dan ik zelf. Dat proces verliep niet zo bewust als ik het nu beschrijf, maar is een zoektocht van vele jaren geweest. Een proces waarbij ik voor mijn gevoel bepaalde dingen gewoon anders bekeek. Het betekende overigens niet dat ik alles zelf kon en niemand meer nodig had. Juist in die periode had ik veel reguliere zorg nodig en heb ik veel geleerd van mensen om me heen!


Anders gewoon

biotensorNu vele jaren later wil ik graag andere mensen die fysiek of mentaal tegen problemen aanlopen, verder helpen. De complementaire zorg biedt een scala aan therapieën en technieken. Iedere client bewandelt daarin een ander pad en moet zelf uitvogelen wat voor hem/haar aanvullend kan werken. Met behulp van Sensi-therapie kan ik in één sessie meerdere technieken toepassen. Die daarnaast ook afgestemd worden op dat wat de cliënt op dat moment het meest nodig heeft.

Waar in 1992 Reiki en Touch for Health nog ongebruikelijk en heel ongewoon was, zie je nu wel een maatschappelijke verschuiving dat anders ook meer gewoon wordt. Toch blijkt in de praktijk dat men het testen via een biotensor nog steeds heel apart vindt. Sta je toe dat anders ook gewoon kan zijn? Gewoon omdat we nu iets doen, wat mensen vroeger ook deden (zonder biosensor). Namelijk je intuïtie en je onderbewuste volgen. Het is gewoon anders, maar wat mij betreft mag anders weer gewoon worden...


LOGO-SENSIWaarom heb ik gekozen voor Sensi-therapie

Sensi-therapie spreekt mezelf enorm aan omdat je met deze therapievorm gebruik kan maken van een mix van technieken en alles wordt afgestemd op de persoon.

Heb je naast Sensi-therapie dan niets anders meer nodig? Dat zou mooi zijn, maar is zeker niet altijd het geval. Vaak ben ik als therapeut een radertje in het gehele proces om te komen tot bewustwording, heelwording en daardoor meer vrijheid. Uiteraard is de reguliere zorg ook in veel gevallen onderdeel van het proces en dat kan ook prima naast elkaar!


Alleen Sensi-therapie?

voetmassageKan je in mijn praktijk alleen terecht voor Sensi-therapie? Nee, binnen het protocol van Sensi-therapie is ruimte voor andere niet-Sensi technieken, zodat de mix van aangeboden technieken nog verder uitgebreid kan worden. Vanuit mijn achtergrond als bibliothecaris werk ik veel met bewustwording via teksten uit boeken. Daarnaast pas ik indien nodig ook energetische voetmassage toe. Ik houd een blog bij en ben actief op Pinterest: voor mezelf en ter inspiratie en bemoediging van anderen. Pik er maar uit wat voor jou het beste voelt.